Billecart Salmon Brut Reserve CUVEE SOUS BOIS - Champagner
67,90 €*
Sofort verfügbar, Lieferzeit: 2-4 Tage
Produktinformationen "Billecart Salmon Brut Reserve CUVEE SOUS BOIS - Champagner"
Champagner Billecart Salmon Brut Reserve cuvee sous bois
Auszeichnungen:
92 - Wine Spectator - October 2018
«Rich and creamy, with baked apricot and white cherry fruit, marzipan and lemon pastry cream notes, this graceful Champagne integrates mouthwatering acidity with expressive flavors and a finely detailed mousse. Drink now through 2022.» - A.N
95 - Decanter - June 2018
91 - Wine Enthusiast - December 2018
16.5+/20 - Jancis Robinson - June 2017
«The first release was in 2011, based on the 2007 vintage. Dosage 6-7 g/l and based on 2009 with a small proportion of reserve wines. Experiments on this style took almost 10 years. Initially they used Cadus casks but no longer; now it’s Seguin Moreau mainly, with others. They are also buying new 500-litre demi muids from Stockinger too, through Velich etc. 20-25,000 bottles maximum. One third of each variety. Very tight for a 2009! A little sweetness on the nose. And some real grip and greenness on the palate. Quite long. Tastes as though there were no malolactic (and indeed it is blocked because the oak soaks up acid anyway).»
WEINEXPERTISE
des Champagners Billecart Salmon Brut Reserve CUVEE SOUS BOIS
Produktname: BILLECART-SALMON
Region: CHAMPAGNE
Ort: Mareuil-sur-Ay
Allgemeine Philosophie:
- vom Weinberg bis Kartonnage höchste Qualität.
- Suche nach Weinigkeit (Frucht) und Frische
- Langlebigkeit
Weinbergmeister: Denis Blée
Chef-Önolog: François Domi
Qualität: Cuvée sous bois
Anbaugebiet: CHAMPAGNE
Rebsorte: 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Meunier, 1/3 Pinot Noir (Durchschnitt der „Crus“ 94%)
Réserve: 2006 (65%), 2005, 2004, assembliert 2007, Anfang 2011 degorgiert.
Weinbereitungsbesonderheiten: Kältebehandlung, keine Schnitte, Holzvinifizierung (10jährige „Pièces bourguignonnes“), „bâtonnage“ nicht systematisch, von Verkostung abhängig.
Analysedaten:
Alkohol: 12,5 %
Säure: 7,5 g/l
Restzucker: 7 g/l
Charakter: trocken aber saftig, extraktreich dennoch frisch
Speiseempfehlung: Geflügel, feine Fischgerichte (Butter)
Farbe: weiß
Alkohol: | 12,5% |
---|---|
Allergene: | enthält Sulfite, kann Albumin und Lysozym vom Ei und Eiprotein enthalten |
Anbaugebiet: | Champagne |
EAN: | 3113941208262 |
Flaschenmenge: | 1 |
Hauptrebsorte: | Chardonnay |
Herkunftsland: | Frankreich |
Inhalt gesamt: | 0,75l |
Rebsorten: | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Typ: | Champagner |
Zusammensetzung: | 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Meunier, 1/3 Pinot Noir |